Aktivnosti

Hiša Ojstrica je odlično izhodišče za planinarjenje, plezanje, kolesarjenje, nordijsko hojo, lokostrelstvo, jahanje ter za številne izlete in oglede kulturnih in naravnih znamenitosti. Tudi v zimskem času vam v Logarski dolini ne bo dolgčas. Poleg čudovitih tekaških prog, ki so razpeljane po celi dolini, vam v bližini nudimo več urejenih sankališč, drsališče in manjša smučišča. Za konec pa si lahko privoščite užitke še v dveh welnessih v bližnji okolici.

Ponudba za družine:

Penzion priporočamo tudi družinam. Otrokom nudimo na travniku manjše igrišče z igrali. 
Seznanijo se lahko z delom na kmetiji ter spoznavajo domače živali . Poleg kuža Džinota, so tu še muce, račke, koze, ovce, osli, konji, kravice…

Lov in ribolov:

Te vrste turizma je v dolini zelo razvit in priljubljen. Tudi lovci in ribiči ste v naši Hiši dobrodošli. Nudimo vam penzionske storitve ter poskrbimo za zgodnje zajtrke in lunch pakete . Lahko vam preko Lovske družine organiziramo lov oz. preskrbimo ribiške karte.

image

Zimska ponudba:

V Logarski dolini v naši neposredni bližini je urejena proga za tek na smučeh .Izposojamo opremo za ta tek na smučeh od št. čevljev 34 in naprej. 
Ugodnosti pri najemu tekaške opreme: 
Pri enodnevnem bivanju v Kmečki hiši Ojstrica nudimo gostom 50% popust ,pri dveh ali več dneh pa je izposoja opreme brezplačna

Urejeno je tudi bližnje sankališče . Izposoja sani je možna pri nas v Penzionu Ojstrica.Urejeno drsališče je oddaljeno le 200 m. 
Smučišče je oddaljeno 15 km.

S kolesom po gorskih poteh v Logarski dolini

Če ste ljubitelj kolesarjenja, ki se prepušča potem s pogledom po neokrnjeni naravi, visokimi razglednimi točkami, romantičnimi kotički, kolo pa žal ni uspelo z vami...si ga lahko izposodite pri nas v Penzionu Ojstica. Za zahtevnejše kolesarje omenjamo le nekaj gorsko kolesarskih poti po Solčavskem, povzeto iz spletnega portala https://www.bikemap.net/

Tura po panoramski cesti na Bukovnik: https://www.bikemap.net/en/r/4453484/
Pavličevo sedlo: https://www.bikemap.net/en/r/4108213/
Luče – Gornji Grad – Podvolovjek – Luče:  http://www.bikemap.net/en/route/576005-luce-luce/
Luče – Zgornji Jamnik – Luče:  http://www.bikemap.net/en/route/630044-luce-zg-jamnik-panoramska/ 
Luče – Logarska dolina: http://www.bikemap.net/en/route/1741749-luce-logarska-dolina/
Luče – Kamnik – Luče: http://www.bikemap.net/en/route/1719291-kamnik-luce-kamnik/ 

Dragi prijatelji in gosti Kmečke Hiše Ojstrica*** 

Če imate željo po odkrivanju naravnih in kulturnih posebnostih Logarske doline, vas vabimo da nas obiščete in se naužijete novih moči ter preživite nekaj sproščajočih dni z nami v mirni idili s pogledom na dvatisočake.

Z veseljem vas pričakujemo in vas lepo pozdravljamo.